Aloe Vera är en viktig ingrediens i ekologisk hudvård

Vikten av att smörja in sig regelbundet

Bland bilintresserade finns inte sällan en föreställning om att hudvård är för kvinnor. Machokulturen är så utbredd att det nästan blir löjligt. Det är en relativt mansdominerad subkultur och torra och nariga händer är snarare regel än undantag.

Men hallå, vem vill egentligen gå runt och ha ont? I en tid när fler och fler verkstäder, åtminstone märkesverkstäder, byter ut det smutsiga betonggolvet mot vita och rena klinkerplattor så är det dags att vi också inför hudkräm för alla hårt arbetande händer.

Händer som länge har jobbat med smutsiga motorrum förtjänar en ordentlig tvätt, inte sällan med hjälp av ganska specialanpassade tvålar som torkar ut och ruggar upp huden. Resultatet är fantastiskt rena händer. Men de är torra. Nu är det istället dags att vi ger huden vad den förtjänar, lite högkvalitativ ekologisk hudvård.

Visst är det egentligen ganska ironiskt att vi kan välja motorolja i timmar, dagar och kanske veckor samtidigt som vi struntar i att smörja in oss själva. Det är som att bara köra och köra bilen utan att aldrig byta oljefilter och motorolja. Äsch vadå, vad spelar det egentligen för roll?

En sak skiljer dock, när det ska köpas in ny motorolja så köper vi gärna syntet. När det är oss själva är det snarast en rekommendation att undvika konstgjort och istället köpa ekologiska produkter, det brukar faktiskt bli betydligt trevligare resultat i längden. Att köpa hudcreme med alla möjliga ingredienser är sannolikt inte så skonsamt mot kroppen, och vi vill ju faktiskt kunna köra bil under lång tid framöver.

Därför har vi nu beslutat oss för att alltid ha med oss ekologisk hudvård som alla mekaniker får tillgång till under alla dygnets timmar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *