Bilar

Lite om bilar och rallyklasser

Kraft och Uthållighet Visst, banracing är påfrestande för bilarna, både motor kapaciteten och däcken blir slitna. Men att jämföra det gentemot rally kan liknas med löjligt. Rally kan definieras som extremt påfrestande för bilarna, underlaget kan vara allt från grus, sand, lera, stenar, och fjäderdräpande gupp. Med andra ord, det finns förmodligen inget så krävande för en bil som ett rallylopp. Som tur är har varje förare ett komplett team , som är redo i depån med verktyg och reservdelar.

Typ av bilar Bilarna som används i rally varierar beroende på vilken rally klass som körs. Man brukar tala om Grupp A,B,N,H och E. Grupp A är till exempel den friaste klassen, med minst begränsningar på hur mycket bilen får vara trimmad. Dessa bilar är då också ofta speciellt framtagna för just rallytävlingar. De kan antingen vara tvåhjuls eller fyrhjulsdrivna. Men det finns en begränsning, de måste vara fabrikstillverkade.

Att köpa en Rallybil. är du intresserad av att äga en rallybil? Då kan man säga att du har två val, att antingen köpa en nybyggd eller en begagnad som inte används längre. Ett riktigt kap som du kan göra är att köpa loss gamla rallybilar innan de demonteras.