formel1

Formel1

F1 är en förkortning utav Formel 1, det innebär tävlingar på asfalterade banor med formelbilar som är ensitsiga och konstruerade enligt FIA:s bestämmelser, vilket du kan läsa mer om längre ner. Alla tävlingar i sporten formel 1 ingår i världsmästerskapet i Formel 1 som heter FIA – Formula One World Championship. Formel 1 är en stor motorsport med bilar som kan gå från 0- till 200km/h på 5 sekunder och som kan ha en maxhastighet på upp emot 330 kilometer/h. Tävlingarna finns i olika längd och tidsbegränsning, men vanligast är att det är lite över 300 km och max två timmar långt, ibland måste dock lopp kortas av, oftast pågrund av regnväder. Förarna måste göra minst ett, ibland två eller tre, depåstopp av olika skäl.

Tävlingarna ordnas oftast över en hel helg från fredag och lördagen med testlopp och söndagen ägnas åt själva tävlingen. Att göra en f1-resa är för många en dröm som man upplever endast en gång i livet och för andra är det en återkommande årlig semester.

Många företag ordnar resor till olika formel 1 tävlingar världen över. Om man är intresserad av både motorsport och fotboll kan en Formel 1 resa till Milano vara något för dig, då kan man kombinera motorsporten, fotbollen och stadens puls. En otroligt häftig upplevelse är på Ferraris hemmaplan, hela Monza som ligger i Italien, färgas Ferrarirött under de fartfyllda tävlingarna.

Väljer du att åka till Budapest som sägs ha en av de bästa F1 tävlingarna, bjudes du in till en riktigt häftig folkfest och på kvällen har du en riktigt härlig storstad att roa dig i.
Innan du reser eller har bestämt dig för vart du ska resa, kan du passa på att kolla på banorna, uppifrån, på sökmotorn ”google maps”, där finns det en specialversion med alla formel 1-banor samlade i en kategori.

Det finns de som erbjuder en hel dag med en formel 1 bil, du erbjuds teori och praktik, där du kommer lära dig hur man på bästa sätt kör ett lopp. Man har möjlighet att bli guidad utav duktiga och erfarna instruktörer. Möjligheten att själv få köra en formel 1 bil, känna farten och trycket har aldrig varit närmre.

Så följer du Formel 1

Nu har den största TV-satsningen på svensk och internationell motorsport någonsin lanserats. Viasat Motor är en TV-kanal som tar motorsport på allvar, de äger rättigheterna till världens bästa och mest eftertraktade racingserier som Formel 1, Moto GP, STCC och Nascar och visar 100% motor!

Det här är den största satsningen på Formel 1 i Sverige!

Nu kommer det visas mer Formel 1 i TV än någonsin tidigare, sändningarna och bevakningen kommer att vara omfattande. Helt nya och fantastiska möjligheter öppnas i och med att Formel 1 nu får en egen TV-kanal. Sändningstiden är inte begränsad och kommer därför ha möjlighet att sända drygt 12 timmars direktsändning från varje F1-helg.

Samtliga träningar, kval och race från Formel 1 samt kval och race från GP2 och andra serier som liknas med formel 1 kommer att sändas. Viasat Motor kommer alltid på plats för att hårdbevaka startplatser och runtomkring för att kunna leverera intervjuer, kommentarer och de senaste nyheterna från team och förare. Dessutom kompletteras sändningarna med studioprogram och det stora Formel 1-arkivet med samtliga race från 1983 och framåt.

Den bästa motorsporten, året runt

Även när vi har bytt till vinterdäck i Sverige finns det bra motorsport att njuta av till exempel Giganternas kamp i Nascar eller GPS Asia som är den asiatiska vinterserien i GP2 och A1GP som är en av vinterns vassaste serier i formel racing är bara några av vinterns höjdpunkter i Viasat Motor. Formel 1 i direktsändning, endast på Viasat Motor.

Formel 1-resor är både en upplevelse och avslappnande semester

Att göra formel 1 resor har blivit mer och mer populärt på senare år. Sporten är internationellt känd och slår igenom stort hos båda unga som gamla. Eftersom tävlingarna hålls på så många olika platser blir det ofta ett perfekt tillfälle att göra formel 1 resor och slå ihop det med vanligt turism.

Tävling

Formel 1 är riktigt racing. Oerhört snabba bilar kör på asfalterade banor. Tävlingarna går under namnet Grand Prix och den första tävlingen som hölls var 1948 i Pau i Frankrike. Alla tävlingar är en del av världsmästerskapen och ger poäng till de som lyckas bra. I slutändan är det den föraren som samlat ihop mest poäng som blir korad till världens bästa formel 1 förare. Formel 1 resor till finalen kanske är intressant?

En mindre semester

Att göra formel 1 resor behöver inte betyda att allting cirkulerar kring just den formel 1 tävlingen man ska kolla på. Det är ett perfekt tillfälle att ta chansen att vara lite turist också. Klassisk för formel 1 resor är att de sträcker sig över några dagar, kanske över en helg. Eftersom vi alla kan behöva lite roligheter på hösten så är det en ypperlig idé att boka in en långhelg. En av dagarna på formel 1 resor kan spenderas på att kolla på själva tävlingen. Det är naturligtvis en av de större händelserna på denna resa. Det är fantastiskt att se bilarna rusa förbi i nästan omöjlig fart. Men resterande dagar och kvällar kan spenderas på vad som helst annat som är omtyckt av resande.

Ta chansen

Så ta chansen att göra något spännande och avslappnande. Sol och bad, lär känna en stor stad och se världens snabbaste bilar tävla i snabbhet. Det kommer göra susen när mörkret faller på och det blir kallare och blötare för varje dag som går.