Fälgar

Tipsen för de grymmaste fälgarna till din bil

Det finns två stycken olika slags fälgar. Stålfälgar, som är den absolut vanligaste och som är standard på de flesta bilarna, och lättmetallfälgar, också kallad aluminiumfälgar, som blivit mer och mer vanlig på senare år.

Det finns vissa termer som används när man pratar om fälgar. Dessa kan vara svåra att förstå om man är ny bilägare. Bultcirkeln är en sådan term som många undrar över. Men det är inte svårt alls. Bulthålen som sitter på fälgen har en har en cirkel. Diametern av den här cirkeln kallas bultcirkel. Alla fälgar passar inte ihop med alla bilar, så var noga med att de fälgar du köper fungerar att sätta fast på din bil.

Det är viktigt att du sköter om dina fälgar. Utan skötsel kommer dess livslängd att minska kraftigt och dessutom kommer de att se både skitiga och inte alls snygga ut. Fälgar är den del av bilen som utsetts för mest smuts, salt, bromsdamm och annat på vägarna, borträknat däcken. Allt detta sätter sig på fälgarna och förstör dess ytskikt. Håll dem rena och tvätta dem med bra medel för att behålla dess vackra utseende och för att hålla dem vid liv så länge som möjligt.

Vad ska man använda för medel när man tvättar fälgar då? Det är inget svårt alls. Blanda lite milt bilschampoo med vatten och sätt igång. Att använda starkare medel kan skada fälgen. Till och med vissa fälgrengöringsmedel som är starka kan orsaka samma sort skador. Välj väl etablerade märken på rengöringsmedel till dina fälgar. Svampen du ska använda bör vara av mjuk sort och tvätta aldrig fälgarna när de är varma.

För dig som letar efter en bra återförsäljare, så kan du hitta bra fälgar hos Molway. Där fyller du i ditt registreringsnummer så ser de vad för slags bil du har och du kan sedan vara säker på att de fälgar de erbjuder dig passar din bil. Du kan dessutom se deras stora bildgalleri och inspireras hur de olika fälgarna ser ut på just ditt bilmärke.

Lycka till med ditt fälgköp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *