De bästa trenderna för mattor 2020

Mattor har aldrig varit hetare än vad de är i dag!

Heltäckningsmattor, hållbara mattor av återvunnet material, naturliga mattor och mattor med färgstarka mönster är bara ett par exempel på olika typer av mattor som fullkomligt trendar just nu.

I det här inlägget så kommer vi att gå igenom vilka olika trender som vi ser i mattvärlden inför 2020. Häng med!

Trend #1 är att heltäckningsmattor definitivt har gjort en comeback de senaste åren. De är här för att stanna! Allt fler människor ser fördelarna hos en heltäckningsmatta i hemmet. Alltid mjukt under fötterna och synergin mellan rummen blir helt otrolig. Borta är dagarna med gamla, slitna och smutsiga heltäckningsmattor – numera finns det makalöst fina material för heltäckningsmattor.

Trend #2 är neutrala mattor. Nu pratar vi givetvis om neutrala färger på mattor. När det kommer till mattor så är grått numera det nya beigea!

Ett tips är att skaffa en neutral matta i ett material som nylon, ull eller polyester eftersom alla dessa kräver mindre underhåll.

Trend #3 är djurmönster. Kossa, leopard, zebra och rådjur (!) är alla olika populära mönster som gör sig otroligt bra på golvet.

Trend #4 är naturliga och hållbara mattor. Efterfrågan på återvunna material för mattor har ökat lavinartat. Många människor försöker leva mer hållbart, och inredningen i hemmet är inget undantag. En typ av hållbar matta som vi ser trendar under 2020 är sisalmattan. En typ av matta som kan vara både återvunnen såväl som nedbrytbar, som gör att man kan återvinna material från mattan.

Trend #5 är att använda sig av mattor för att absorbera mer ljud. Att lägga in en matta i ett rum är ofta ett väldigt bra sätt att absorbera ljud. Lägga in matta i sovrummet eller i barnens rum kan göra stor skillnad för hemfriden.

Den #6:e och sista trenden är kanske den mest vågade och intressanta. Trenden är nämligen att lägga in uterumsmatta – inomhus!

En utematta har fördelen med att de är vattenavvisande och tar effektivare upp smuts. Dessutom är många väldigt mjuka och sköna att gå på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *