billiga bildelar

Är det värt att använda billiga bildelar?

Alla som äger en bil vet att har förmodligen (såvida man inte precis köpt en ny) upplevt det faktum att bilen går sönder och behöver nya delar eller att det bara är dags att byta ut en viss bildel. Har man upplevt detta har man med största sannolikhet också reflekterat över att bildelar kan kosta en del pengar. Vid denna insikt är naturligt den första tanken att börja leta efter billiga bildelar istället för de dyra som verkstaden förmodligen rekommenderar. Frågan man bör ställa sig är dock om det är värt att köpa dessa billiga bildelar. Precis som vilken annan industri skulle man lite slarvigt kunna säga att priset till viss del speglar kvalitén. Givetvis är inte detta fallet alltid, men mer ofta än inte så håller de dyrare produkterna bättre än de billiga. Om man kollar på ett par skor eller en tröja kanske det inte spelar roll om de inte håller lika bra, och den där prisskillnaden kan vara värd eftersom man alltid kan köpa nya om de inte håller lika länge som den dyra varianten.

 

När det kommer till billiga bildelar finns det dock några saker som kan vara värda att tänka på. Om man köper delar till bilen har man ett annat användningsmönster än t.ex. ett par skor, men framför allt är konsekvenserna vid ett fel helt annorlunda. Om de billiga skorna går sönder så är det inte hela världen, som sagt, det går alltid köpa ett par nya. Om man tänker sig samma situation med bromsarna på bilen som går sönder när man kör i 110 km/h på motorvägen så är det inte lika roligt och det kan betyda förödande konsekvenser. Detta är ett ganska starkt argument för att det inte alls är värt att köpa billiga bildelar. Dessutom så är de dyrare bildelarna ofta standard till bilen man har, vilket innebär att tillverkarna av bilen vet mer om dem, kan ge bättre service och man vet att de passar för den bil man har.

 

Givetvis är det alltid bra att vara pris kritisk, men det är viktigt att man inte låter det gå för långt så att det går ut över säkerheten. Tänk på det nästa gång du letar efter billiga bildelar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *